Върни се горе

Следващата седмица ще изберем студента, който ще стане съветник в политическия кабинет на Министерството на земеделието. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев при откриването на академичната година в Аграрния университет, Пловдив. Той добави, че срокът за кандидатстване се удължава до 16 септември, за да може повече желаещи да се възползват и да подадат документи за участие.

„Този университет има традиции, има и бъдеще, чрез своите преподаватели и студентите. Благодарен съм, че съм научил почти всичко в живота си и в професионалния си път по отношение на земеделието именно тук, в Аграрния университет в Пловдив“, заяви земеделският министър.

По думите му самочувствието, че има знания не по-малки от западните си колеги, се дължи на страхотните преподаватели и състуденти, от които е имал възможността да научи много. Той разказа личните си спомени и впечатления от първия си ден в същия университет: „Стоях на последните редове и не знаех какво искам от живота. Странни ми изглеждаха думите на преподавателите, че в тази стая може би стои бъдещ министър на земеделието. Случи се, и то с мен“.

Явор Гечев се обърна към преподавателите с препоръка да не съдят строго студентите, да им дават шанс да се учат, да работят, дори това да не е по начина, по който традиционно сме свикнали. На студентите обърна внимание, че ги чака много учене,  но и нови емоции. „Използвайте този университет, той е тук за Вас и не забравяйте, че някъде измежду Вас е бъдещият министър на земеделието. Учете, бъдете себе си и се гордейте с университета си“, пожела министърът.

Аграрният министър посочи още, че се надява на една добра година, с по-малко кризи, защото в последните години земеделието е изправено пред много предизвикателства.

Сподели в: