Върни се горе

Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в областта на селското стопанство и стокообмена. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков на среща с Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България. Той подчерта, че има голям потенциал за стратегическо партньорство между двете страни.  

„Към момента са договорени и финализирани 6 сертификата за внос на български продукти на азербайджанския пазар. Те са за мляко и млечни продукти от едри преживни животни, патешко месо и черен дроб, живи животни, риба и рибни продукти, пилета и месни продукти“, поясни проф. Бозуков.

От своя страна посланик Хюсейнов запозна министър Бозуков с възможностите за търговия в Свободната икономическа зона (АЛАТ), която се намира в близост до Международното пристанище Баку. „Това е добър шанс за извършване на предприемачески и инвестиционни дейности за българския малък и среден бизнес в областта на земеделието“, добави д-р Хюсейн Хюсейнов.

Министър Бозуков посочи, че в тази връзка е необходимо да бъде организиран съвместен бизнес форум. „По този начин българските земеделски производители ще могат да презентират своите продукти директно“, допълни аграрният министър.

В срещата участие взе и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев и други експерти.

Сподели в: