Върни се горе

Министерството на земеделието, храните и горите беше наградено в категория „Държавни институции в подкрепа на малкия и средния бизнес“ на официална церемония, част от втората „Балканска конференция на малки и средни предприятия“ – София 2018 г., организирана от Сдружението „Обединени бизнес клубове“.

„Малките и средни предприятия са гръбнака на икономиката на страната и основна целева група в ПРСР 2014-2020. Радвам се, че министерството ще има още една причина за още по-ефективни усилия и политики за просперитета на малкия бизнес“. Това заяви зам. министърът на земеделието, храните и горите Д-р Лозана Василева в официалното си приветствие към участниците в Балканската конференция на МСП – 2018.

Тематичната подпрограма цели да подобри насочването на ресурсите и да намали административната тежест при кандидатстване, да стимулира развитието на специализирани услуги за малките стопанства, а също и да повиши обществената информираност и ангажираност за осигуряване на устойчивото им развитие, подчерта Д-р Василева.

„До този момент по нея са договорени над 1 млрд. евро и са изплатени над 500 млн.евро, като основната част от тези средства са усвоени от малки и средни предприятия и стопанства“, допълни още Лозана Василева.

Сподели в: