Върни се горе

Вече се извършват засилени проверки в зимните ни курорти

 

Българската агенция по безопасност на храните извърши над 400 проверки на обекти и бракува над 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник. Едно заведение за обществено хранене на територията на Областна дирекция по безопасност на храните, град Кюстендил е с временно преустановено дейност, поради неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 

Проверявани бяха заведения за обществено хранене, хотели и хотелски комплекси, където се провеждаха тържества по случай празника. Най-честите нарушения, които инспекторите на Агенция откриха са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, неспазване на температурния режим на съхранение на храните, пропуски в  системите за безопасност на храните, както и несъответствия по сградов фонд и оборудване. В резултат на констатирани нарушения са издадени 25 предписани и са съставени 6 Акта за установяване на административно нарушение.

 

С началото на зимния туристически сезон, БАБХ започва и извънредни проверки в зимните курорти, които ще продължат до края на месец февруари. Превантивно инспектори към Агенцията по безопасност на храните провеждат срещи с бизнеса, където разясняват какви са били най-често срещаните нарушения през изминалата година и набелязват мерки и действия, за да се минимализират рисковете от хранителни инциденти през сезона.

Сподели в: