Върни се горе

Трети събор на българското земеделие организира във Варна министерство на земеделието и храните на 15 и 16 август 2012 г.

 

Изложението продължава традицията от последните две години, като идеята е да се съберат и представят заедно представители от различни сектори на земеделското производство и хранителната индустрия.

 

За първи път през тази година изложението ще се проведе извън София, като то ще съвпадне с Деня на град Варна и ще бъде позиционирано точно пред Централния вход на Морската градина – пред Фестивалeн и конгресен център.

 

В изложението по традиция участват представители от сектор „Пчелен мед” от цяла България, като сега ще се представи Сдружение за биологично пчеларство с председател Димо Димов под логото „Златен мед” със сертифицирани биологични пчелни продукти от Еленски Балкан, фирма „Зет 1”  ООД от Варна с пчелен мед и пчелни продукти, както и трима представители от Национална браншова организация „Български пчеларски съюз” с председател Ганчо Ганев.

 

На събора във Варна ще се представят и хлебопроизводителите чрез фирма „Стефани – 70”ООД - Варна, като те ще предлагат хляб, тестени закуски, боза и айран. Освен продажба, фирмата е предвидила и дегустации.

 

В изложението ще се включат и фирмите „Хранинвест” ЕООД, и „Мултекс – КК” ЕООД от град Варна, като те ще представят млечни продукти – сирене, краве масло, кисело мляко, топено сирене и също ще предлагат продажба и дегустации.

 

На събора ще участва и фирма  Чародейци от Пловдив - единствен в страната биопроизводител на нетрадиционното за България растение – топинамбур (земна ябълка). Фирмата отглежда растението и го преработва в различни продукти по авторски рецепти, изготвени в сътрудничество с Университета по Хранителни технологии в Пловдив. Във Варна те ще представят свои нови продукти, сред които био фиточай, инулино-фруктозен сироп, пастет, лютеница, брашно и чипс.

 

Земеделска къща - гр.Сливен ще представи свои услуги в сферата на агробизнеса.

 

Съборът ще започне в 8 часа на 15 август и ще приключи в 20 часа на 16 август.

Сподели в: