Върни се горе

„Богатството на една нация са хората и природата и Вие тук вече един век го доказвате с неуморния си труд и отдаденост“. Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на честванията по случай 100-годишнината на Държавно горско стопанство Малко Търново.

 

Министърът откри паметен знак на ДГС-Малко Търново и мемориален портрет на първия български лесничей в Малко Търново – Тодор Димитров. „За сто години Вие, последователите на Тодор Димитров, успяхте да съхранихте уникалната природа на Странджа, което е гордост за всички нас“, подчерта министър Грудев. Той присъства на връчването на почетни плакети и награди на ветерани и служители на горското стопанство в Малко Търново.

 

По време на тържеството заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов се обърна с благодарност към ветераните лесовъди, че са опазили горите и природата на България.

 

Министър Васил Грудев и заместник-министър доц. Героги Костов участваха и в отбелязването на 100-годишнината на местното ловно дружество.

Сподели в: