Върни се горе

В края на годината очакваме официалното одобрение на Оперативна програма „Морско дело и рибарство 2014-2020 г. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на откриването на предприятие за производство на риба и рибни дарове в село Ряхово, област Русе, финансиран по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г. Тя допълни, че се очаква новата Програма да бъде изпратена в края на месец септември за официално одобрение в Европейската комисия. Десислава Танева поздрави собствениците на предприятието , което бе открито днес, за предприемчивостта и за използването на европейските средства за подкрепа на такива инвестиции. „Радващо е, че в село Оряхово, както и на територията на тази община, за 1  млн. 700 хил. лв. се открива инвестиция отговаряща на всички европейски изисквания”, каза още тя.

В предприятието, финансирано по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура“ от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г., ще бъдат разкрити 30 работни места. На събитието присъстваха  народният представител  Пламен Нунев и кметът на община Русе Пламен Стоилов.

Министър Танева присъства и на откриването на спортна площадка за деца в ОДЗ „Райна Княгиня“ в град Мартен, изградена със средства по ПУДООС в размер на 10 хил. лв. „ Благодаря за възможността днес да посетя различни населени места в област Русе, където се откриват обекти по европейски програми. Пожелавам успех на всички и щастливо детство на тези красиви деца“, допълни още министърът.

Сподели в: