Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов тържествено заряза лозята в Сунгурларе. „За мен е удоволствие да бъда тук днес, в най-лозарската община на територията на област Бургас, за честването на един от най-обичаните и почитани празници в народния календар – Денят на Трифон Зарезан, изпълнен с надежда за плодородие, спорна работа и добри дни за лозарите и винарите”, заяви зам.-министър Абазов на официалното откриване на празника.
Той заяви, че в ден като днешния заслужено почитаме всички лозари, защото продуктът на техния труд присъства почти ежедневно на нашата трапеза. Редом с розовото масло, виното се е превърнало в един от символите на страната ни с богатата сортова гама и отличителните белези на регионите, в които се произвежда. Той поздрави жителите на Сунгурларе по случай днешния празник на града.

 

Заедно с кмета на града д-р Георги Кенов тържествено зарязаха лозята в местността „Ичмята” на град Сунгулраре. На церемонията присъства и президентът Жельо Желев (1990 – 1997).

Сподели в: