Върни се горе

 Визията на правителството е за засилване на пазарната ориентация, повишаване на производителността и конкурентоспособността на българското земеделско производство. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при връчването на годишните награди „Еврофермер“ и „Евробизнесдама“ на списание „Агробизнесът“. Той допълни, че подкрепата на селскостопанския сектор включва комбиниране на държавните финансови инструменти с механизмите, предлагани по линия на европейските фондове.

 

По отношение на Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период, нашата амбиция е да се надгражда постигнатото до момента, коментира още заместник-министър Грудев. Той уточни, че едновременно ще бъде обърнато особено внимание и на чувствителни сектори със затруднен достъп до пазара като зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството. Схемите и мерките за подпомагане по Програмата ще са насочени и към предоставяне на възможност за заетост и насърчаване на предприемачеството с цел задържане на младите хора в селските райони.

 

Заместник-министър Васил Грудев връчи наградата за „Евробизнесдама“ 2014 г. на Милена Горанова, а от името на „Еврофермер“ на 2014 г. - Виктор Ромбаут, купата получи кметът на гр. Кула Владимир Владимиров.


Сподели в: