Върни се горе

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с жителите на пострадалата от проливните дъждове община Неделино. „Бил съм в много бедстващи райони, но за пръв път виждам хората да бъдат събрани с усмивка и да ме посрещнат с песен”, това каза министър Найденов. Той допълни, че това е един от най-китните райони. Правителството на България ще направи всичко възможно за да го запази такъв и да съхрани поминъка на хората за да живеят там.

 

Община Неделино е бенефициент по няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. През месец ноември ще бъде подписан и договор по програмата на стойност 3,8 млн. лева за ВиК, каза министърът. Общината е подготвила и проекти за екопътеки, на  стойност  над 5 млн. лева, които съвсем скоро ще бъдат реализирани.

 

Министър Найденов се запозна с проблемите на хората, поминъкът на голяма част, от които е производство на тютюн. Той ги успокои, че в проектобюджета и за следващата година са заделени нотифицираните 73 млн. лева и текат дебати през новия програмен период на Общата селскостопанска политика да бъдат заделени средства и за заетите в този отрасъл.

 

Министър Найденов ще направи обиколка на откъснатите вследствие на проливните дъждове населени места. Утре той ще докладва на заседанието на правителството на Министерски съвет за положението в района.


Сподели в: