Върни се горе

Министър-председателят на България Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откриха реконструираните площи на градския площад в град Смядово.

 

Проектът е на стойност 1 063 636 лв. и е финансиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. „Тези пари идват при вас, защото вие заслужавате да живеете при такива нормални условия”, каза министър Найденов. Той даде за пример реконструираното читалище, изграждането на новото водно огледало и двете нови детски площадки в два квартала на града.

 

„Само преди няколко месеца Европейската комисия ни разреши и прехвърлихме около 240 млн. лева по тези проекти и те вече са похарчени. Преди две седмици поискахме нови над 460 млн. лева, като чакаме разрешение и за тях”, каза министърът. Той допълни, че очакванията са парите да бъдат дадени до края на годината.

 

Министър Найденов призова общините към по голяма активност и прозрачност при подготвянето, кандидатстването и изпълняването на проекти.

Сподели в: