Върни се горе

През почивните дни експерти от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кюстендил и служители на Районно управление „Полиция” (РУП)– Кюстендил са извършили акции по Закона за лова и опазване на дивеча.

 

В местността Ямачица, община Невестино, служители на РУП–Кюстендил спират за проверка лек автомобил. В багажника на превозното средство е открит убит сръндак. Веднага е подаден сигнал до РДГ – Кюстендил. При проверката се установява, че автомобилът е собственост на лицето П.П. от град Кюстендил. В обясненията си лицето заявява, че е открил сърната ранена и я е доубил със законно притежаваната си пушка. Установено е и лицето В. Й., също от град Кюстендил, което също е било със сглобено законно притежавано ловно оръжие и е присъствало по време на проверката. На нарушителите са съставени актове за установяване на административни нарушения (АУАН) по Закона за лова и опазване на дивеча. Автомобилът и убитото животно са задържани на отговорно пазене. Оръжието е конфискувано и предадено в служба КОС при ОД-МВР Кюстендил.    

 

При друга съвместна проверка в землището на село Коркина, община Бобов дол е санкционирано лицето В.В., което ловува групово с разрешително за лов, но без да е екипирано с облекло или шапка със сигнален цвят, съгласно изискванията на ЗЛОД. Установено е също, че нарезното оръжие, с което ловува е заредено с патрон 8 (осем) плюс, което според разпоредбите на закона не е позволено. На нарушителя е съставен АУАН.     Сподели в: