Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с г-жа Ву Ю, зам.-директор на Комисията за надзор и управление на държавните активи в провинция Тяндзин, Китай. Те обсъдиха предстоящия българо-китайски бизнес форум, който ще се проведе в София в началото на юли 2013 г. Форумът е съвместна инициатива на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и общинското народно правителство на Тяндзин.

 

Г-жа Ву информира, че от китайска страна ще има представители от 10 компании, които работят в областта на земеделието и имат намерения да инвестират в България.

 

Зам.-министър Димитров заяви, че за страната ни, Китай е стратегически инвеститор. Той допълни, че историята на двустранното търговско-икономическите отношения е от много години и правителствата  имат голям принос за развитието на това сътрудничество.

 

В срещата участие взеха представители на държавната китайска компания „Тянджин агробизнес къмпани”, представители на Министерство на икономиката и експерти от МЗХ.


Сподели в: