Върни се горе

Заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров проведе в Берлин среща с проф. Райнер Линднер, президент на Източния комитет на Германската икономика и г-н Ханс-Егберт фон Арним, съпредседател от германска страна на работната група по Земеделие и хранително вкусова промишленост към Германския съвет за коопериране. На срещата присъстваха и инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното и г-жа Петя Стелиянова, първи секретар по земеделие и храни в посолството на България във ФР Германия.

 

Г-н Линднер предложи да бъде организирана дегустация на български вина в Германия през първата половина на тази година пред търговските вериги като Метро, Реве, Кайзер Тегелман и др., като организатор на това събитие ще бъде Източния комитет на германската икономика. От своя страна зам.-министър Димитров представи идеята в рамките на следващото заседание на Съвета за коопериране между двете държави, което ще се проведе през месец април в Пловдив, в периода на изложението „Винария”, да бъде организирана среща между представители на водещи български компании от винения бранш и германски заинтересовани фирми.

 

По време на срещата бяха обсъдени и резултатите от последното заседание на Работната група по Земеделие и ХВП, което се проведе през месец ноември 2012 г. в рамките на най-голямото  изложение в областта на животновъдството EuroTier в Хановер.


Сподели в: