Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и министърът на земеделието и прехраната на Германия Кристиан Шмид откриха българският щанд на най-голямото в света изложение за земеделие и храни „Зелената седмица“ - 2016 в град Берлин. Посетителите имат възможността да се насладят на вкусни български ястия, както и на фолклорна програма с каба гайда, по време на която се представят ястия по аткрактивен начин - танц на хлебаря, на месаря и др. По време на официалното откриване заместник-министър Грудев заяви, че за страната ни е от изключително важно значение фактът, че представя свои продукти за 27-ми пореден път на изложението.

 

„Тази година сме се постарали щандът да бъде с високо качество, а витрините му да предлагат качествени български продукти. Тази витрина ще даде възможност на нашите производители и на българските стоки да стъпят, както на германски, така и на световния пазар. Това е основната цел на участието в такъв вид форуми”, обясни  Грудев.

 

На тазгодишното изложение страната ни се представя с традиционни български храни, сред които  вина, екологичен мед , защитените месни храни с традиционни наименования - Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти - био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

 

Българският щанд е представен на площ от 140 кв.м.  и е най-големият до момента  от изминалите участия на страната ни в изложението.

 

Сподели в: