Върни се горе

Над 800 хил. лв. е отпуснатата безвъзмездна финансова помощ

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ и Община Велико Търново подписаха договор  по проект за провеждане на промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Велико Търново. Договорът е по мярка 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 814 883 лв., което е 100% от одобрените разходи.

Целта на промоционалната кампания е да се повиши потреблението на вътрешния пазар на продуктите от риболов и аквакултура и да се подобри имиджа на сектор „Рибарство“.

 

Посланието на кампанията на Община Велико Търново ще бъде „Да включим рибата и рибните продукти в своя балансиран и здравословен режим и хранене“.

 

Промоционалната програма предвижда запознаване аудиторията с доказаната полезност и висока хранителна стойност на продуктите от риболов и аквакултури с идеята да се насърчи потреблението им.

 

Предвижда се изработване на уеб сайт на проекта, рекламни карета, аудио и видео спотове, брошури, тениски и книжка с лесни рецепти с риба.

 

Проектът включва провеждането на различни събития. Предвидена е дегустация на рибни продукти и продукти от аквакултури, която ще бъде направена през първия месец на кампанията в град Велико Търново.

 

Ще се организират празници на рибата в различни населени места на общината -  гр. Дебелец, гр. Килифарево, с. Балван, с. Беляковец, с. Водолей, с. Леденик, с. Ново село, с. Присово, с. Пчелище, с. Ресен, с. Самоводене и с. Шемшево.

 

За всяко едно от събитията ще бъде изградена сцена с отличителните символи на промоционалната кампания, ще се проведат различни състезания, свързани с рибната тематика, ще се организират и викторини с въпроси от областта на рибарството.

 

Срокът за изпълнение на проекта е десет месеца, а промоционалната кампания ще приключи в рамките на 6 месеца.


Сподели в: