Върни се горе

Заплатите на служителите от Селскостопанска академия за месец ноември ще бъдат по сметките им до края на деня. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на среща със синдикатите и служители на ССА. Парите са на 100% от икономии на централно управление на Министерството на земеделието и храните, допълни министърът.

    

В понеделник на Академията бяха изплатени други над 2 млн. лева за консумативи. Парите за месец декември също ще бъдат изплатени. Съгласно колективния трудов договор, диалог за неплатени заплати може да има поне 15 дни след изтичане на месеца.

    

На заседание на Министерски съвет зам.-министърът на финансите  Владислав Горанов е съобщил, че при преизпълнение на националния бюджет, би могло да се преведат други 2,8 млн. лева, които да покрият заплатите и за месец декември.

    

Бюджетът на ССА за следващата година ще се запази същият, както през 2012 година. За да няма отново напрежение в края на следващата годината е необходимо да се направи преструктурирането, за което отдавна се говори. Това не означава главоломно съкращение, а оптимизация на разходите и по-добра финансова дисциплина, призова министър Найденов.  


Сподели в: