Върни се горе

„Приветстваме организирането на прояви с международно участие, в което презентираме българското мебелно производство, защото носи директно най-висока добавена  стойност от добитата дървесина“. Това заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на изложенията „Светът на мебелите” и „Техномебел”.

„Българската гора е едно от най-ценните ни национални богатства и е необходимо да подхождаме с отговорност към нея. Затова е важно да стимулираме и насърчаваме добитата дървесина да се преработва у нас и българското производство да носи стойност и приходи, да разкрива нови работни места и да създава поминък и социален просперитет“, каза още Добрев.  По този начин се стимулира малкия и среден бизнес, повишава се  равнището на живот в горските райони.

Зам.-министърът поздрави организаторите на изложенията от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост като изтъкна, че те са се доказали в годините като лоялен партньор.

„Нашата ангажираност към балансирано развитие на горския сектор налага да подчертаем и необходимостта от спазване на добри практики в дърводобива и преработката. Отговорното отношение към природата включва добив в сертифицирани горски насаждения при спазване на съответните природосъобразни изисквания и правила, така че и след години да има какво да добиваме от гората”, допълни още зам.-министър Добрев.

 

 

Сподели в: