Върни се горе

До 19 ноември неправителствени организации ще могат да подават документи за участие в Тематичната работна група по изготвянето на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2021-2027 г. Обявената от Министерство на земеделието, храните и горите процедура е за избор на юридически лица с нестопанска цел в частна полза и кооперативни съюзи.

Поканата е публикувана на Единния информационен портал за обща информация за изпълнението и управлението на Европейски структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) www.eufunds.bg и на електронната страница на Министерството. Подалите заявления по образец, отговарящи на изискуемите критерии, ще бъдат уведомени и поканени да излъчат за основен член по един представител на съответната група/организация и до трима за резервни членове.

Целта е да бъде изготвен балансиран стратегически документ, който ефективно да отразява и адресира потребностите и приоритетите от финансиране, както в земеделския сектор, така и в хранително-вкусова промишленост. По този начин ще се осигури на широко участие в процеса по програмиране на средствата от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от Европейския фонд за гарантиране на земеделието.

Припомняме, че това стана възможно след като правителството одобри промени в Постановление № 142 на МС от 2019 г. за разработване на стратегическите и програмните документи на България за управление на средствата от фондовете на Европейския съюз за програмния период 2021 - 2027 г.

Сподели в: