Върни се горе

Българската агенция по безопасност на храните ще има приоритет тази година да проверява кухните в ресторантите и хотелите. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на отчета за 1 година на БАБХ. Инспекторите ще влязат зад луксозните витрини, каза той. Те ще проверяват начина на съхранение на храните и начина на приготвяне. Освен това ще се следят системите за контрол. Например дали местата за хранене в заведението отговарят на работните места в кухните.

 

Искаме да въведем правила и контрол за хората, които приготвят храна да бъдат с нужната квалификация, заяви изпълнителният директор на БАБХ д-р Йордан Войнов. Те трябва да спазват хигиенните норми. Акцентът ни през тази година ще бъде да продължим да налагаме стандартите на храните, добави Войнов.
Сподели в: