Върни се горе

 

Франция е пример за нас в развитието на земеделието и България ще използва опита й за подобряване на българското селско стопанство. Точно по тази причина ние обсъждаме предоставяне на стажове на български студенти във френски ферми. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с посланика на Франция Н. Пр. Филип Отие в МЗХ.

 

Според министър Греков практиката от работата във Франция ще бъде много полезна за българските студенти. Той посочи, че в момента такива програми има предимно за Германия и Италия. „Имаме желание да изпратим студентите ни при вас, за да почерпят от френския опит. Връщайки се в България те ще могат да приложат на практика новите знания”, категоричен е министърът. Френският посланик го увери, че това ще бъде договорено между двете страни. „Чувстваме се като у дома си, защото страните ни са селскостопански и си приличат по аграрния потенциал, по природата и климатичните условия”, каза посланик Отие.

 

Министър Греков сподели, че част от проблемите, които България има в областта на селското стопанство са били дискутирани на среща с френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите Стефан льо Фол в Люксембург. Двамата обсъдиха сътрудничеството между двете страни в области като овцевъдство, винопроизводство и износ на гъши дроб.

Сподели в: