Върни се горе

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева посети най-голямата Международна специализирана изложба за селскостопанска техника в Русия - „Агросалон 2016”, която се провежда в град Москава. Събитието се организира веднъж на две години. На него посетителите могат да видят на площ  от 60 000 кв. м. експонатите на повече от 500 руски и чуждестранни производители на селскостопанска техника и оборудване от 26 страни. В рамките на посещението си на „Агросалон 2016“, министър Танева и водената от нея делегация се срещнаха с г-н Константин Бабкин, президент на Руската асоциации на производителите на селскостопанска техника „Росагромаш”. Асоциацията се занимава с развитието на селскостопанското машиностроене в Русия и обединява 122 предприятия и организации, които обхващат повече от 80% от производството на машини и оборудване за агропромишления комплекс. Двете страни обсъдиха възможностите за сътрудничество, като г-н Бабкин определи България като надежден партньор.

На изложението, министър Танева посети и щанда на българския производител на земеделска техника и прикачен инвентар "Мадара" АД. Към момента дружеството произвежда 70 вида машини, които притежават протоколи за изпитване по безопасност и съответствие по хармонизираните европейски стандарти, издадени от Центъра за изпитване на земеделска, горска техника и резервни части (ЦИЗГТРЧ) - град Русе.

По-късно през деня, министър Танева се срещна с г-н Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската федерация. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете страни. Министър Танева предложи да бъде проведен съвместен бизнес форум с Българската търговско-промишлена палата, където представители на бизнеса от двете страни директно да обменят контакти. На срещата присъства и посланикът на България в Русия Бойко Коцев и народните представители проф. Иван Станков, Румен Желев, Петър Петров и Мария Белова.


Сподели в: