Върни се горе

„Още другата седмица ще бъде сформирана работна група, която да подготви промени в наредбата за ползване на дървесина и в Закона за горите”. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с председателя на Комисията по земеделие и гори проф. Светла Бъчварова и представители на горския бранш в Народно събрание.

 

Министър Греков и проф. Бъчварова се запознаха с предложените на този етап промени и проблеми в сектора. Акцентите бяха върху контрола над шестте Държавни горски предприятия, създаването на общи условия при провеждането на търгове за дървесина, дългосрочните договори и др.

 

„Проблемите, които вие поставихте са ни ясни и известни. Тяхното решаване трябва да стане на по-широко обсъждане от работна група. На една маса трябва да седнат всички заинтересовани страни и да стигнат до конкретни решения”, каза министър Греков. Той допълни, че това, което зависи от работата на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите ще бъде направено и промените по Наредбата ще бъдат внесени в кратки срокове за разглеждане от Комисия по земеделие и гори. Промените в Закона ще отнемат повече време, защото те трябва да бъдат гласувани от Народното събрание, каза още министърът.


Сподели в: