Върни се горе


     Зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев откри международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, които се провеждат от 6 до 9 ноември 2013 г. в Интер Експо Център, гр. София.
     „На този форум се представят постиженията в различните браншове и така се популяризират сред обществото продукти от хранителната индустрия, които  са важна част от трапезата  на различните национални кухни”, заяви зам.-министър Гечев. Той допълни, че развитието на хранителния сектор е свързано с предизвикателства и правителството полага усилия за тяхното преодоляване и за насърчаване на бизнеса. Зам.-министърът на земеделието и храните каза още, че сред приоритетите на ведомството е развитието на качествените стандарти в областта на хранително-вкусовата промишленост.
     „Тази година изложенията МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК отбелязват 20-то си юбилейно издание, което е поредното потвърждение, че в България традицията и качеството в преработвателния бранш вървят ръка за ръка”, каза зам.-министър Гечев. Според него подобни събития са изключително полезни за страната ни, защото на тях български и чуждестранни фирми могат да осъществят делови контакти и сделки. В тазгодишния форум ще има участници от Франция, Полша, Испания, Турция, Гърция, Южна Корея, Индия и други.
      В заключение зам.-министър Явор Гечев сподели, че чрез въвеждането на добри производствени практики и критериите на българския държавен стандарт при производството  на хляб и млечни продукти се дава възможност за информиран избор на качествена храна, което предполага и грижа за здравето на потребителите.

Сподели в: