Върни се горе


Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на два фестивала в края на тази седмица.

 

На 12 октомври, петък, мобилният информационен център на програмата ще бъде в с.Селановци, община Оряхово. Там ежегодно се организира фестивалът „Кукурузени усмивки“, посветен на традиционните за този край на България зърнени култури. Празникът се провежда на открито в центъра на селото, а целодневната му програма включва десетки изпълнения на професионални и самодейни певци и танцьори.

 

В неделя, 14 октомври, в с.Царацово, Община Марица, ще се проведе фестивалът „Ние познаваме културата на Европа“. В програмата са включени редица изпълнения на самодейци и провеждане на много игри, състезания и конкурси, в които местното население и очакваните над 3000  гости на общината ще имат възможност да се включат.

 

По време на двата събора експертите на МЗХ в подвижния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.

 

Сподели в: