Върни се горе


„От 7 ноември до момента сме изплатили над 2 млрд. лв. към земеделския сектор, като малко над 1 млрд. лв. е сумата за директни плащания. В Област Смолян са разплатени близо 24 млн. лв., като 7 от тях са по общински проекти, останалото е за подкрепа на земеделието в региона.“ Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на информационната среща за директните плащания в град Смолян. „Няма казус, възникнал по време на тези срещи, който да е останал без отговор“ допълни още министър Танева.

 

Зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев обясни, че по новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 приоритет се дава на земеделски стопани от секторите животновъдство, плодове и зеленчуци, биологично производство и стопанства разположени в планински и необлагодетелствани райони.

 

На срещата стана ясно, че към момента в Област Смолян са подадени 685 заявления за подпомагане на обща площ от 1200 хектара. На срещата със земеделските производители присъства и областният управител Недялко Славов.


Сподели в: