Върни се горе

„Ще работим за осигуряване поне на част от заплатите в „Напоителни системи“. Това заяви министърът на земеделието и храните Васил Грудев на среща с представители на синдикалните организации от дружеството. „Независимо от факта, че служителите не са получавали своите възнаграждения от юни, те продължават отлично да изпълняват своите задължения“, допълни още той. Министър Грудев уточни, че проблемите със задлъжнялостта на „Напоителни системи“ са много и във влошената финансова ситуация на държавата е много трудно да бъдат решени.

 

От синдикалните организации заявиха, че дружеството дължи около 2 млн. лв. за заплати, като последното възнаграждение е получено през май тази година и то в непълен размер. Те допълниха, че според Закона за водите, дружеството е трябвало да получи финансови средства от бюджета до края на март 2014 г., но това така и не се е случило.

 

Според министър Грудев трайното решение на проблемите в „Напоителни системи“ може да дойде след реализирането на проекта на Световната банка, който трябва да очертае визията за развитието на хидромелиоративния сектор в България.

 

Сподели в: