Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева откри  „Агра“,  едно от най-престижните изложения за селскостопански стоки, машини и технологии в Югоизточна Европа.

„До момента по две от най-атрактивните мерки, предоставящи възможност именно за закупуване на техника  - Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ и Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ са изплатени средства на стойност над 200 милиона лева, но предстои пълното усвояване на одобрената субсидия, която е в размер над 1 млрд лева. Наблюдава се огромен интерес от страна на земеделските производители към двете мерки, като броя на подадените проектни предложения е около 7000“, заяви на откриването д-р Василева.
 „Българското земеделие се развива в много по-динамична и атрактивна за бизнеса среда с нови правила, но и с много повече нови и разнообразни възможности“ добави още заместник-министърът.

Изложението Агра се провежда за 27-ми път и ще продължи от 21 до 25 февруари 2018 година в Пловдив.

На откриването присъстваха вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, председателят на селскостопанската академия професор Васил Николов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното Красимир Коев.

Д-р Иван Соколов – Главен директор на „Международен панаир Пловдив“ АД обясни, че на изложението ще бъдат представени експозици на над 700 фирми от 33 държави работещи в селското стопанство, винарството, хранителната индустрия и хорека сектора.   Те ще покажат  най-авангардните си и атрактивни разработки.

В изложението посетителите могат да видят Международна селскостопанска изложба „Агра“ и „Биоагра“ – Специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство, както и АПИ БЪЛГАРИЯ – Международно изложение за пчеларство.
„Винария“, пък ще представи международна изложба за лозарство и винарство.
„Фудтех“ представя храни, напитки,  опаковки, машини и паралелно с „Вкусове от Италия“  - Изложба на  италиански храни и вина.

Сподели в: