Върни се горе

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие българския щанд на най-голямото в света Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“ в гр. Берлин, ФР Германия.

 

България участва за 26-ти път със свой собствен щанд от 104 кв.м., където 13 фирми ще изложат свои продукти. Асортиментите включват био телешко месо, био вино и вина, млечни продукти- сирене, млека и кашкавал, храни по традиционни месни рецепти като Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“, плодови напитки, сладка, компоти, екологичен мед и др.

 

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще проведе срещи с министрите на земеделието на Румъния,Австрия, Монголия и Грузия.  

 

Изложението ще отвори врати за 80-ти път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. То ще се състои от 16 до 25 януари 2015 година. Тази път страна-партньор на форума е Латвия, под мотото „Отдели си време”. Държавата пое и председателството на ЕС през първата половина на 2015 г.

 

Сподели в: