Върни се горе

Дирекцията на Природен парк „Странджа“ към Изпълнителната агенция по горите организира на 24 януари 2013 г. (четвъртък), специално пътуване за представяне на резултатите от проект „Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията Природен парк Странджа”. По този начин експертите от парка заедно с любителите на природата искат да отбележат 18-ия рожден ден на дирекцията. По време на обиколката ще бъдат представени специализирания разсадник за редки и защитени растителни видове, който е изграден по проект в местността „Качул”, както и експозицията „Редки и защитени растителни видове“ в горската сбирка в село Граматиково.

Дирекцията на Природен парк „Странджа” осигурява транспорт с автобус за всички желаещи. Предварително записване може да бъде направено в офиса на Дирекцията на парка в град Малко Търново или на телефон 05952/36 35. Сборният пункт е на 24 януари 2013 (четвъртък) в 8.30 часа пред кафе-аперитив „Рай”, град Малко Търново.

Администрацията на Природен парк „Странджа” е създадена през ноември 1995 година от бившия Комитет по горите като Управление на Народен (тогава) парк “Странджа”. През 1998 година е преобразувано в Дирекция – юридическо лице на пряко подчинение на тогавашното Национално управление по горите (сега Изпълнителна агенция по горите) в Министерство на земеделието и горите. Своята дейност Дирекцията на Парка координира и с Регионална дирекция по горите - Бургас.


Сподели в: