Върни се горе

Над 130 млн. евро са предвидени за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2014 – 2018 година по Националната  програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор на България. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на Шестото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ в Пловдив. Тя допълни, че интересът към лозаро-винарската програма е голям.


Министър Танева уточни, че тазгодишната винена реколта се очаква да бъде два пъти по-малко от миналогодишната. „Всичко това е заради лошите метеорологични условия през годината. Целият земеделски сектор изпраща най-трудната си година. Надявам се винопроизводителите да получат добра цена за продукцията“, каза още министър Танева. Тя бе категорична, че Министерство на земеделието и храните ще продължи да подкрепя всички инициативи, свързани с повишаване конкурентоспособността на българското вино.


В тазгодишното издание на фестивала участват 24 производители на вино и 3 нови винарски изби. За първи път в „Дефиле на младото вино“  се включват и 9 производители на мед.
Сподели в: