Върни се горе

Рибата е била предназначена за незаконен износ в Румъния

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич, служители от Гранична полиция Шабла и РУ “Полиция” Шабла късно вечерта хванаха близо половин тон риба /469,200 кг./, предназначена за незаконен износ в Румъния. Съвместната акция за нерегламентиран улов и превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България.  

 

Двамата нарушители – румънски граждани са хванати малко преди да преминат Границата при Дуранкулак от където щели да изнесат рибата.

 

Инспекторите на ИАРА са установили, че рибата няма никакви документи, колата с която се превозва /Фолксваген Пасат/ също няма документи и не е специализирана за превоз на риба. Рибата /сребриста каракуда/ е бракониерски улов от  езеро “Мандра” край Бургас.

 

На двамата румънски граждани са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата. Конфискуван е и автомобила на нарушителите.

 

Рибата ще бъде дарена днес след като е установено, че е годна за консумация.   400 кг. от нея ще бъдат дадени на Социалния патронаж във Варна и 100 кг. на Социалния патронаж в Шабла.


Припомняме, че преди месец /10 януари 2013 г./ край Варна бяха хванати 1,5 тона риба пак предназначена за незаконен износ в Румъния.

Сподели в: