Върни се горе

Над 160 общински тръжни процедури за реконструкция и модернизация на инфраструктура вече са одобрени и подписани. Това съобщи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ – РА (ДФЗ) Атанас Добрев след откриването на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”. То отвори врати за 22-ри път в Добрич. До 20 август всички останали търгове на общини ще бъдат финализирани, обеща Добрев.

 

Селското стопанство е ключов отрасъл в икономиката на България и дава големи шансове за реализация на предприемачеството у нас, каза в приветственото си слово Добрев. Той подчерта, че ДФЗ ще продължи и в бъдеще да прилага политиката за подпомагане на земеделските производители и ще съдейства на Министерство на земеделието и храните за създаване на законова рамка за по-добри и облекчени условия за финансиране за всеки отделен стопанин.

 

Убеден съм, че в партньорство ще успеем взаимно да си бъдем полезни и да отговорим на предизвикателствата, пред които сме изправени, каза в заключение Добрев. Той пожела успех на всички участници в изложението.

 

На форума присъстват още зам.-изпълнителният директор на ДФЗ Татяна Ангелова, директорите на областните структури на Шумен, Добрич и Варна, както и над десет експерта от Централно управление на ДФЗ. В сряда, 6 август, от 13 ч., в рамките на панаира ще се проведе кръгла маса, на която ще бъде представено изпълнението на Програмата за развитие на селските райони, прилагането на държавните помощи, директните плащания и селскостопанските пазарни механизми. Експертите имат готовност да отговарят на въпроси на кандидатите по програмите, схемите и мерките, които институцията администрира. Добрев обяви, че налага практиката служителите на ДФЗ вече да бъдат сред земеделските стопани, сред агробизнеса и представителите на общините, за да им оказват нужното съдействие.

 

На откриването на изложението присъстваха и Н. Пр. посланика на Казахстан Темиртай Избастин, областният управител на Добрич Недко Марчев, зам.-кмета на община Добрич Иван Колев, земеделски производители и фирми от агробизнеса. Форумът продължава до 9 август в СК „Простор”.

 

Сподели в: