Върни се горе

 

 

Много се надявам на точния избор на Президента Росен Плевнелиев за служебен министър на земеделието, тъй като той трябва да довърши преговорите за Общата селскостопанска политика през следващия програмен период. Това заяви министърът на земеделието и храните в оставка д-р Мирослав Найденов на откриването на Международното селскостопанско изложение „Агра 2013” в Пловдив. Той е запознал Президента със състоянието на сектора и е препоръчал наследникът му да е експерт, тъй като той трябва да договори окончателно правилата за максимално усвояване на европейските средства.

    

 

Ние договорихме 2,4 млрд. евро повече за българското земеделие през следващия програмен период 2014-2020 г., като цялата сума за сектора става 7,5 млрд. евро. Правилата за усвояване на тези средства трябва да се договорят до юли в рамките на ирландското председателство на ЕС, посочи министърът. Дано екипът от експерти в министерството да бъде оставен да си свърши работата, добави той.

    

 

При откриването на изложението министърът отбеляза, че тази година участниците в него са повече. „Оставяме много хубаво наследство на следващия министър. Това, което виждам е амбиция за едно модерно земеделие, което ни връща на онези пазари, на които сме били  и ще бъдам отново”, заяви министърът на откриването на Агра.

Сподели в: