Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков  взе участие в научна конференция на тема: „Иновации и развитието на земеделието в България”. Конференцията е организирана от Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Министър Станков обърна внимание на това, че през следващия програмен период на Общата селскостопанска политика /2014-2020г./, иновационното развитие в земеделието е заложено като основен приоритет, който да доведе до устойчив растеж на сектора, както в европейските страни, който вече могат да се похвалят с такъв, така и у нас.

     

„Служебното правителство ще настоява българското аграрно производство да бъде основен приоритет и на следващите управляващи, за да може да се възстанови всичко, което сме загубили през годините”, каза министър Станков. Той допълни, че ключов проблем в сектора остава хидромелиоративните услуги, затова и в новия програмен период на Програмта за развитие на селските райони на първо място е заложено  изграждането на хидромелиоративната система чрез редица мерки.

       

Министър Станков връчи плакет на Министерство на земеделието и храните на декана на Аграрния факултет на Тракиийския унивеситет проф.  Родослав Славов.  Той му благодари за добрата работа, както в научната дейност, така и в Бизнес-научния съвет към МЗХ, който изготви общата стратегия за  сектор „Земеделие”. Министърът посочи, че проф. Славов ще бъде председател и на работната група, която ще обобщи Стратегията и ще я внесе на президента Росен Плевнелиев.

      

Проф. Радослав Славов подчерта, че избирането на проф. Станков за служебен министър на земеделието и храните  показва висока оценка, както към неговите експертни умения и професионализъм, така и говори за авторитета на  ръководения от него Тракийски университет.

    

„Надявам се, че със съвместната работа на министър Станков, участниците в Бизнес-научния съвет и експертите от министерството ще бъде показан верният път за развитие на земеделието у нас”, посочи  още проф. Радослав Славов.


Сподели в: