Върни се горе

Проверките са по официален текущ контрол в обекти от търговска мрежа и общественото хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. Инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в страната са издали 303 предписания и са съставили 98 Акта за установяване на административно нарушение. С временно преустановена дейност са 15 обекта. Възбранени и бракувани са общо 605 килограма хранителни продукти. Възбранени са и хранителни добавки: 29 опаковки по 30 капсули х 50 мл от Цитросепт премиум актив; 35 опаковки по 0,120мl от Цитросепт джуниър; 32 опаковки по 10 мл от Цитрогард; 9 опаковки по 30 капсули 500 мл от Цитросепт актив.

 

Продължават и засилените проверки в обектите от търговска мрежа и обществено хранене по морските курорти в регионите Бургас, Варна и Добрич. Проверени са 322 обекта, в това число 34 обекта предлагащи услугата „all inclusive“. Издадени са 27 предписания и са съставени 14 Акта за установяване на административно нарушение.

 

Констатирани са несъответствия в поддържането на системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни, наличие на храни с изтекъл срок на годност, неизпълнение на предписания на контролен орган. Отново е намерен обект, нерегистриран по реда и условията на чл. 12 от Закона за храните.

 

За периода 02 – 06 юли 2012 година при проверените обекти предлагащи оферти за почивка „all inclusive” не са установени несъответствия от действащите нормативни актове и разпоредби.

Сподели в: