Върни се горе

Дебатът за националните приоритети за новата Обща селскостопанска политика, както и българското председателство на Съвета на Европа са приоритет за Министерството. Това каза Румен Порожанов, който днес прие поста на министър на земеделието, храните и горите от проф. д-р Христо Бозуков.

 

„Новата ОСП е изключително важна за нашия земеделски сектор, който е водещ отрасъл в държавата“, заяви новият земеделски министър. Той допълни, че се надява в една малко по-дългосрочна перспектива да се справи с теми, които са отлагани с години. „Имаме си проблеми в някои от системите, които непрекъснато се пропускат с надеждата следващият да ги оправи. Говоря за проблема с „Напоителни системи“, както и за други второстепенни разпоредители, които изпитват трудности. Затова трябва да положим усилия те да бъдат стабилизирани юридически и финансово.“, каза още той.

 

При предаването на поста, проф. Бозуков отказа да дава съвети на наследника си, който е достатъчно запознат със ситуацията. „Удовлетворен съм, че тази година въпреки тежката ситуация, кампанията по изплащане на субсидиите ще успее с месец по-рано“, заяви Христо Бозуков. Той допълни, че с решението на Европейската комисия за удължаване на срока по кампания 2017 г., е отпаднала още една грижа.

Сподели в: