Върни се горе

„България е сред най-желаните дестинации за ловен туризъм в Европа”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните  д-р инж. Валентина Маринова на официалното откриване на 20-тото издание на Международната изложба „Природа, лов риболов - 2014” в Пловдив. Зам.-министърът съобщи, че през миналата година по линия на организирания ловен туризъм у нас са ловували 4 558  ловци, като броят им се е увеличил с 1000 ловци в сравнение с 2012 г., а приходите от него са в размер на 4 570 842 лева.

 

„България е страна с традиции в отстрела на трофейни екземпляри и голяма част от любителите на лова идват именно с тази цел. В последните години ловът на дива свиня остава най-предпочитаният от чужденците като този факт се обяснява с атрактивните ловни полета и възможността за отстрел на трофеи”, посочи зам.-миниситър Маринова. „От отстреляните диви свине по линия на организирания ловен туризъм през сезона 44 са златните медали.Можем да се гордеем с 24 златни медала за благороден елен и 17 златни медала за елен лопатар и 6 златни медали за муфлон”, каза още тя.

 

Зам.-министърът заяви, че със своята двадесетгодишна история днешното изложение се утвърждава като най-представителния ловен форум за България с доказан авторитет и утвърдени позиции на национално и на международно ниво.

         

Международната изложба „Природа, лов, риболов 2014” се  провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните и е организирано от Международен панаир Пловдив.

Сподели в: