Върни се горе

Спешна среща в Брюксел, на която да бъдат обсъдени проблемите на тютюнопроизводителите у нас, поиска министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош в Кишинев, Молдова. Комисар Чолош прояви разбиране и предложи през следващата седмица въпросът да бъде обсъден в Брюксел на експертно ниво. Министърът обясни на еврокомисаря тежката финансова ситуация, в която се намират производителите на тютюн в страната ни поради ниските изкупни цени и забавяне на изплащането на тютюна.

 

Министър Греков връчи на комисар Чолош официално писмо, което представя подробно проблема и се обръща към Европейската комисия за разбиране и съдействие за предприемане на мерки за подобряване на ситуацията. По време на разговора си с еврокомисар Чолош министър Греков постави въпроса за проблемите и на животновъдите в България.

 

На конференцията в Кишинев участват европейският комисар за политиката на разширяване и добросъседство г-н  Стефан Фюле, министърът на развитието на селските райони на Полша г-н Станислав Калемба,  министърът на развитието на селските райони на Румъния г-н Даниел Константин, министърът на селското стопанство на Грузия и заместник-министрите на земеделието на Литва, Словения,  Хърватска, Финландия, Унгария, Словакия, Чешката Република, Армения и Беларус.

 


Сподели в: