Върни се горе

България представя ловни капитални трофеи на международното ловно изложение в Залцбург, Австрия – „Die Hohe Jagd & Fischerei”. Форумът, който се провежда в периода 16-19 февруари, е един от най-старите в Европа за лов, риболов, природа и приключения. Тази година в него участват над 600 изложителя от 40 страни.

Посетителите могат да открият на българския щанд национална сбирка от капитални трофеи, пълна информация за всички видове дивеч, които се срещат у нас, както и възможностите и условията за ловен туризъм в България. „Участията в тези изложения дават възможност не само да бъдат популяризирани българските ловни полета, възможностите за ловен и алтернативен вид туризъм сред чуждестранните ловци, но и да бъдат установени нови контакти и партньорства“ коментира заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов при откриването на форума.

Ловната дейност в България беше представена и на изложението в Дортмунд, Германия, което се проведе в края на миналия месец.

Страната ни ще бъде домакин на Международната изложба „Природа, лов и риболов” в периода 22-26 март в Пловдив. Събитието ще се проведе за 27-и път и е под егидата на Министерството на земеделието. Посетителите и участниците ще могат да се запознаят с богатото разнообразие от продукти за лов, риболов, алтернативен туризъм и екстремни спортове. В рамките на форума, който ще се проведе в Международен панаир Пловдив, ще се състои и 8-ма Национална трофейна изложба.

Сподели в: