Върни се горе

По програма „Благотворителност“ на Европейския съюз 308 000 социално слаби българи ще получат безплатно храни. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който даде старт на кампанията в София. Храните се осигурени чрез обществена поръчка на Държавен фонд „Земеделие“ и ще се раздават през пунктовете на Българския червен кръст, посочи изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов. Всеки ще получи по 15 продукта. Те ще се раздават на два транша. Първият е до 3 октомври, а втория ще започне след тази дата. Сред храните има брашно, захар, олио, боб, леща и други. Те са български храни и са опаковани, изследвани и с гарантирано качество.

 

Тази година за България е осигурен три пъти по-голям бюджет по програма „Благотворителност“, който е в размер на 42 млн. лв., заяви министърът.

 

Директорът на БЧК Христо Григоров обясни, че ще бъдат раздадени 22 млн. кг храни. Те ще се получават от 337 пункта на Червения кръст. В София ще бъдат раздадени храни на 17 000 човека през 12 пункта.

Сподели в: