Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието и развитието на селските райони на Държавата Израел Яир Шамир. Това се случи по време на официалната визита на министър-председателя Пламен Орешарски и българската делегация в Израел.

 

По време на срещата стана ясно, че израелската страна проявява интерес към внос на агнешко месо, бяло саламурено сирене и минерални води. Двамата министри обсъдиха възможностите за съвместно  изграждане на оранжерии по израелска технология.

 

В рамките на визитата министър Греков имаше среща и с министъра на земеделието на Палестинската власт инж. Уалид Махмуд Мохамед Асаф в Рамалла. Обсъдени бяха възможностите за изпълнение на съвместни проекти, с основен акцент производство и внос на месни и млечни продукти.

 

Министрите се обединиха около необходимостта от обмен на студенти от аграрните университети, както и за разширяване на сътрудничеството в научната област и прилагането на новите технологии в областта на селскостопанската наука.

 

Министър Греков участва и в среща на премиера с българската еврейска общност в Израел.

 

Сподели в: