Върни се горе

Проект за „БИО Агро парк” бе представен от страна на  професор Джани Мориани от Международния университет на Венеция за района на гр. Берковица. Това стана по време на срещата на заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с представители на Италианското министерство на земеделието, храните и горите, главния изпълнителен директор на фирма „Региони ди Азиаго” Андреа Ригони и представители на Агенция за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина – ИЧЕ в МЗХ.

 

Целта на проекта е популяризиране опазването на специфичните ресурси на даден регион,  както  и  тяхното представяне и промотиране. Местните ресурси много често остават недооценени  и неизползвани, а от тях местното население би могло да намери многообещаващи възможности за предприемачество, квалифицирана  работа и ръст на доходите. Зам.-министър Димитров изрази принципната си подкрепа на проекта, като навременен, иновативен и благоприятстващ икономическото, социално  и културно развитие на района на гр. Берковица.

 

По време на срещата бяха обсъдени също и възможностите за разширяване на сътрудничеството между двете страни  в областта на производството и  преработката на биологични храни и продукти.

 

Зам.- министър Димитров предложи да се направят работни срещи с експертите на двете страни за уточняване на дейностите и работния график на пилотния проект

Сподели в: