Върни се горе

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев откри  учебната година в три учебни заведения в град Пловдив. Първото училище, което министърът посети бе Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, която е към системата на Министерство на земеделието и храните. Министърът заяви, че училището съчетава традиции и иновации в образованието и реализира модерни професии, отговарящи на динамиката в развитието на икономиката на държавата. „Заложили сте на европейските принципи на конкурентоспособност, което е гаранция бъдещите технолози, енергетици, лаборанти и химик-оператори, които се обучават тук да развиват хранителната-промишленост на България“, подчерта министърът.

 

„За мен е удоволствие и чест да бъда тук след 15 години. Гимназията е кутия с мечти и пожелавам на всеки един от вас да може да я отвори и да реализира желанията си“. Това каза министър Грудев по време на откриването на учебната година във Френската гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери", чийто възпитаник е. Министър Грудев призова учениците да бъдат трудолюбиви и да заложат на високото образование.

 

Министър Грудев заедно с ректора на Аграрния университет проф. Димитър Греков откриха новата академична година. „Само високо образован човек с алтернативно мислене ще успее да се реализира “, заяви министър Грудев. Той пожела на първокурсниците успех в избрания от тях път. Министър Грудев и проф. Греков откриха нова лаборатория в Аграрния университет.

 

Сподели в: