Върни се горе

През последните дни са извършени над 900 проверки в страната, като са иззети близо 2 тона риба и над 6 км бракониерски мрежи

Във връзка с никулденските празници, инспектори на ИАРА извършват масирани проверки по водоеми и търговски обекти в цялата страна. През последната седмица /от 26.11. до 2.12., включително/ са извършени 933 проверки в страната на водоеми, постоянни и временни обекти за търговия с риба и рибни продукти. Иззетата риба от бракониери и нерегламентирана продажба е близо 2 тона /1908 кг./. Инспекторите на ИАРА са съставили 71 акта за извършване на незаконен стопански риболов, за нерегламентирана продажба и транспорт на риба. От проверките на водоеми в страната са конфискувани над 6 км бракониерски мрежи.

По рано днес, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА София и представители на Областна дирекция на Агенция по Безопасност на храните  София, извършиха проверки за нерегламентирана продажба на риба и рибни продукти на Женския пазар  в София.  На проверените обекти, инспекторите на ИАРА не констатираха нарушения. От страна на Агенцията по безопасност на храните бяха съставени два акта на търговци, единият за неправилно съхранение на риба, а другият за изтекла здравна книжка на продавача на обекта. 
Сподели в: