Върни се горе

 

Държавен фонд „Земеделие” приключи предварителната проверка за съответствие с критериите за подбор на проектите за строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях, подадени по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г.

 

Ранкингът е извършен публично в присъствието на представители на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП), които наблюдаваха процеса на оценяването.

 

202 са приетите проектни предложения за дейността „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях“. Общият размер на заявената субсидия е 374 064 251,85 лева.

 

От всички приети и оценени в съответствие с критериите за подбор предложения на последващо разглеждане подлежат 63 проекта. Общият размер на финансовата помощ на проектите, които ще бъдат разгледани, е 118 595 180,28 лева при определен със заповед на министъра на земеделието и храните бюджет от 50 милиона евро.

 

Всички проекти са оценени съгласно изискванията на Наредба 12 от 25.07.2016 г. за прилагане на подмярка 7.2. Съответствието с критериите за оценка се преценява към датата на подаване на заявлението за подпомагане, съобразно приложените към заявлението документи. Проектите се класират според получените при оценката точки и се одобряват в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет.

 

Кандидатите по подмярка 7.2 за тази дейност могат да направят индивидуална справка за броя получени точки, включително и по отделните критерии за подбор, на следния линк: http://www.prsr.bg/proekti/index.html

 

В случай на несъгласие с получения брой точки от предварителната оценка по критериите за подбор, кандидатите могат да подадат аргументирани писмени възражения в деловодството на ДФ „Земеделие” – София в срок до 30 декември 2016 г. включително.

Сподели в: