Върни се горе

„Предприемаме реформа в средното земеделско образование”. Това обеща министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с директорите на професионалните гимназии в системата на Министерството на земеделието и храните. Целта на реформата е да се осъвременят методите на обучение, с което да се увеличи качеството на преподаването и да се засили интересът към земеделските училища. „България има нужда от тези училища и МЗХ ще направи всички възможно, за да даде тласък за тяхното развитие и разширяване. Нека да не съкращаваме персонал и да не разпродаваме земята или имуществото им,” каза още министърът.

 

Министър Греков информира директорите, че последната седмица екипи на Министерството на земеделието и храните и Министерството на регионалното развитие и благоустройството работят в тясно сътрудничество за това професионалните училища да бъдат включени като бенефициенти за подпомагане с европейски средства. До този момент професионалните гимназии не са имали право да получават  финансиране от ЕС.  

 

На срещата бяха избрани представители от селскостопанските, горските, ветеринарно-медицинските и хранително-вкусовите училища, които да вземат участие в работната група по изработване на обща стратегия за образованието в сектора.

 

Министър Греков запозна присъстващите с ресорния им зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова. „Оставам отворена за вашите проблеми и креативни идеи. Децата са важни за нас и наша основна грижа”, каза зам.-министър Маринова.


Сподели в: