Върни се горе

Област Плевен е на второ място по среден добив на пшеница в страната. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов в град Плевен, където се проведе 14-тото изложение от кампанията на Министерство на земеделието и храните „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“. Той допълни, че през 2015 г. обработваемата земя в областта е нарастнала с 1,3% спрямо 2013 г., заемайки над 90% от използваната земеделска площ в региона. "Плевенска област е сред водещите в страната по производството на зърнени и маслодайни култури,сред които основно пшеница, царевица, слънчоглед, рапица и ечемик. През 2015 г. тук са съсредоточени около 10% от общите площи със зърнени култури в страната и близо 9% от тези с маслодайни култури", посочи Свилен Костов.

 

"Кампанията "ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО" ще продължи и за напред. Идеята е да виждате логото на кампанията и в търговските вериги и да знаете, че маркираните продукти в това лого наистина са от качествени български суровини", каза още заместник-министърът.

 

Парк "Кайлъка" в областния град събра 31 производители от региона, които представиха своята продукция-млечни, месни, хлебни и много други продукти.

В Плевен заместник-министър Костов взе участие и в кръгла маса, на която присъстаха над 150 земеделски производители от областта.

Сподели в: