Върни се горе

„С днешната първа среща поставяме началото на сътрудничеството между България и Индонезия, за да отворим вратите пред бизнеса между двете страни в областта на горите“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов по време на работна среща в Джакарта с д-р Беджо Сантозо, съветник в Министерството на горите на Индонезия. Зам.-министър Абазов предложи на своя колега да се осъществят контакти между индонезийското министерство и МЗХ, в лицето на Изпълнителната агенция  по горите, за сътрудничество между двете страни в горския сектор. Целта е индонезийски специалисти да предоставят своя опит в България за опазване на дървесния материал  от нелегална сеч. Взаимодействието по опазване на климата и участието в съвместни проекти по линия на ЕС също могат да бъдат обект на сътрудничество между двете страни, поясни зам.-министър Абазов.


По-късно той посети Изследователски център за билки и медицински растения, включен в структурата на Министерството на земеделието на Индонезия. Той обясни на ръководителя на института д-р Агус Вахуди, че в Министерството на земеделието и храните на България научната дейност е организирана под формата на Селскостопанска академия и обхваща дейността на още 20 други научно-изследователски института.

 

„В областта на науката в земеделието можем да намерим много общи неща и да положим началото на едно добро и успешно парньорство  между двете страни“, каза още зам.-министър Абазов.

Сподели в: