Върни се горе

„Спазихме обещанията си към фермерите и изплатихме всички субсидии в срок”, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по „Дарик радио”. Той посочи, че най-напред са изплатени оставащите 30% от субсидиите на животновъдите (над 33 млн. лв.). По сметките на земеделските стопани, кандидатствали по Схемата за единно плащане на площ, са преведени 957 млн. лв. евросубсидии, а най-късно утре ще им бъдат преведени и 32 млн. лв. национални доплащания, допълни министърът.

 

„Убеден съм, че това е първа крачка към нормализиране на отношенията със земеделските производители, които да получават средствата в началото на годината и да могат да ги разпределят и употребяват целесъобразно, така че да нямат проблеми през годината”, отбеляза министър Греков.

 

Той подчерта, че тази добра новина е израз на подкрепа от страна на Министерството на земеделието и храните към българските фермери, защото само за три дни в страната влизат над 1 млрд. лв.

 

Проф. Греков допълни, че процентът на възражения по определените допустими площи е много малък и до края на февруари ще бъде направено т.нар. второ плащане към фермерите, чиито възражения са основателни.

 

Сподели в: